Device Enrollment

De uitrol van devices binnen de organisatie. Altijd een enorme kluif om te organiseren, maar nu gemakkelijk geregeld met Device Enrollment program.

Beheersbaar en efficiënt geregeld

Het favoriete moment van jou als IT-Manager: nieuwe devices uitrollen binnen de organisatie. Je verstopt je vast nog liever in de patchkast. Één voor één al die toestellen door je handen. De configuraties die veel tijd kosten. En collega’s die geen geduld hebben of jouw handleiding niet snappen (of überhaupt lezen). Gelukkig is dat allemaal verleden tijd met het Device Enrollment program.

Efficiënt geregeld met Device Enrollment

Hoe werkt Device Enrollment? Nou, dat verschilt per platform. Zo werken Apple en Samsung allebei net iets anders. Gelukkig is het in grote lijnen hetzelfde. Met een (Mobile) Device Enrollment program heb je als IT beheerder een eenvoudige portal waarin je alle Apple of Samsung apparaten kan implementeren. Vanaf één centrale plek. Je hebt dus supervisie over deze toestellen. Om Device Enrollment volledig te benutten moet je deze koppelen met een Mobile Device Management (MDM)-oplossing. Je kunt dan op voorhand apparaatinstellingen configureren en apps kopen en distribueren. Dit zorgt ervoor dat een medewerker het toestel uit de doos haalt en gelijk kan gebruiken. Accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen worden bij het activeren van het toestel draadloos geconfigureerd. Hiermee is die eerdere handmatige configuratie per medewerker verleden tijd. Medewerkers blij, jij blij.

Kan elk Apple of Samsung toestel in Device Enrollment?

Om een toestel te koppelen in de Enrollment omgeving moet je een toestel kopen dat hier geschikt voor is. Voor Apple betekent dit dat je een Apple DEP toestel nodig hebt. Bij Samsung heb je een Benelux toestel nodig dat is uitgerust met Configure. Wil je hier meer over weten? Laat het ons weten en we nemen contact met je op om je vragen te beantwoorden.

Meer over Device Management

Moet Device Enrollment altijd afgenomen worden met Mobile Device Management (MDM). Nee, dit hoeft niet. Maar zonder MDM is het wel een beetje als een kerstboom zonder ballen en verlichting. Lees meer over Mobile Device Management als oplossing op zich.

Meer info over beheren?

Wil je meer weten over onze oplossingen voor beheren? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op!

Meer over beheren