Microsoft Intune

Hybride werken lastig? Niet als je Intune van Microsoft inzet. Hiermee houd je controle over alle apparaten waarop Microsoft 365 en bedrijfsdata staat.

Meer weten over Microsoft Intune

Wat is Intune?

Microsoft Intune is de Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) service binnen Microsoft Enterprise Mobility en Security (EMS). Moest je die zin ook 2x lezen? 😉 Kort gezegd beheer je met Intune remote alle mobiele apparaten zoals smartphones, laptops en tablets binnen je organisatie. Je bepaalt hoe de apparaten worden gebruikt en kunt specifiek beleid configureren om apps te beheren.

Integratie met de moderne werkplek

Zoals we gewend zijn van Microsoft kan Intune geïntegreerd worden met Microsoft 365 en andere EMS-onderdelen. Denk aan Azure AD (Active Directory) om te bepalen welke medewerkers toegang hebben, vanaf waar én waartoe ze toegang hebben. Of aan Azure Information Protection voor gegevensbescherming. Samengevat: de juiste mensen toegang tot alleen relevante informatie op een veilige en gebruiksvriendelijke manier.

Controle over mobiele devices binnen je organisatie

Mobile Device Management (MDM)

Als er iets is waar een gemiddelde IT-er blij van wordt, dan is dat een stukje controle over de endpoints die in omloop zijn. Want met het werken in de cloud zijn endpoints (vrij vertaald: laptops, tablets en smartphones) behoorlijk uit de kluiten gegroeid. Mobile device management van Intune kan je hierin helpen.

Je kunt:

 • Zien welke apparaten actief zijn binnen je organisatie en ook aan welke gebruikers deze gekoppeld zijn;
 • Beveiligingsinstellingen voor alle gebruikers bepalen zoals het afdwingen van pincodevergrendeling en data-encryptie;
 • Toegang tot het bedrijfsnetwerk beheren (via Wi-Fi of VPN);
 • Alleen devices die aan Intune gekoppeld zijn toegang geven binnen Microsoft 365;
 • Applicaties zoals mail, agenda en contactgegevens configureren;
 • Bedrijfsdata op afstand wissen, ongeacht of dit een bedrijfsdevice of BYOD is;
 • Rapporten bekijken over gebruikers en apparaten die voldoen en die niet voldoen aan de bedrijfspolicy.

Eenvoudige configuratie van de apps die een medewerker nodig heeft

Mobile Application Management (MAM)

Naast controle is security natuurlijk ook een belangrijke IT-pijler. Met Application Management beheer je specifiek de instellingen van de apps. Je bepaalt niet alleen welke apps medewerkers gebruiken maar ook welke configuratie ze hebben.

Je kunt:

 • Apps inclusief de juiste configuratie pushen op gekoppelde apparaten;
 • Bestaande apps op het apparaat updaten;
 • Gebruik van apps monitoren;
 • Selectief bedrijfsdata wissen door alleen organisatiegegevens te verwijderen uit apps. Handig als je BYOD (Bring Your Own Device) toepast binnen je organisatie. Bij BYOD sta je toe dat privé devices gebruikt worden voor zakelijk gebruik.

Meer weten over Microsoft Intune

Dit kun je van ons verwachten

Uiteindelijk zet je Intune in als middel om je bedrijfsdevices te beheren. Een radartje in het IT spectrum. Het echte werk zit ‘m in het bepalen van de policies. Wat mag een medewerker zelf doen op zijn device en wat niet? Hoeveel controle is wenselijk vanuit IT/Directie en welk niveau is nog gebruiksvriendelijk? Als IT en telecom partner hebben we vaker met dit bijltje gehakt. Daarom adviseren we je graag vanuit deze best practices over de inrichting van Intune.

 • advies in het bepalen van de policies voor verschillende endpoints
 • advies over de minimale security-eisen
 • advies over het uitrollen van Intune binnen je organisatie
 • inrichting van Intune

Kun je bij één van deze punten hulp gebruiken? Laat het ons weten via het formulier, dan nemen we vrijblijvend contact met je op.

Laat je gegevens hier achter

+65

medewerkers

+2000

klanten

+37

NPS

85%

Customer Effort Score