Duurzaamheid bij DB+

  • 1 min leestijd
  • 18 oktober 2019

Je hebt onze bakfiets waarschijnlijk al eens zien rijden in het Westland. Een van onze DB’ers op weg naar een klant. Het is een van de vele dingen die we doen in het kader van duurzaamheid. Zo hebben we recent de 80% aangetikt qua elektrische auto’s in ons wagenpark. Ik neem je graag mee in een aantal stappen die we genomen hebben qua duurzaamheid.

Kevin
van der Sande Meer over Kevin

Voor de wereld van morgen

Over het waarom kunnen we kort zijn. We hebben maar één wereld, daar moeten we zuinig op zijn. Het bewustzijn hiervan begon al met de bouw van ons pand. Alles wat in die tijd mogelijk was, hebben we toegepast om het zo duurzaam mogelijk te bouwen. En dit stopt niet. Je kijkt continu waar er nog iets te winnen valt. Inmiddels ligt heel ons dak vol met zonnepanelen. Die energie kunnen we mooi gebruiken voor het laden van ons elektrische wagenpark.

80% elektrische auto’s

Laat ik starten met het feit dat nog niet iedereen het eens is over dat elektrisch rijden duurzamer is. Op elk onderzoek wat de duurzaamheid onderschrijft, is er altijd wel een tegengeluid te vinden. We hebben een hoop rapporten gelezen en onze conclusie is positief. De afgelopen jaren hebben we hier daarom vol op ingezet. We stimuleren medewerkers elektrisch te gaan rijden en dit heeft effect. Inmiddels is 80% van ons wagenpark elektrisch.

Met Vemo Lease zijn we om de tafel gegaan en hebben een mooie deal gemaakt. Iedereen met een benzineauto hebben we de mogelijkheid gegeven om het huidige contract van zijn of haar leaseauto af te kopen en zo de overstap naar een elektrische auto mogelijk te maken. Het aanbod in elektrische auto’s wordt steeds groter en dit zie je in ons wagenpark. Het bestaat o.a. uit een Renault Zoë, Hyundai Kona, Volkswagen E-Golf, Tesla Model 3 en Nissan Leaf. Naast duurzaamheid is het ook nog eens interessant voor medewerkers gezien de lage bijtelling en het rijcomfort. Door de afspraken die we gemaakt hebben met Vemo Lease en de berijders is het voor alle partijen betaalbaar. Uiteindelijk gaat iedereen er op vooruit.

Sun is shining ☀

Met een dak vol zonnepanelen verzamelen we behoorlijk wat energie. Dit kunnen we mooi weer gebruiken voor ons wagenpark. De stappen die we maken, vallen positief op. Zo hebben we in 2017 nog een Mobiliteitsaward gewonnen van Bereikbaar Haaglanden. Zijn we er al? Nee, we blijven kijken waar we kunnen verbeteren.

Heb je gave ideeën of wil je meer weten over onze aanpak op duurzaamheid. Mail of bel me gerust.

Kevin van der Sande

Vragen?

laat het Kevin weten

Interessant?

laat het anderen weten