Iedereen fluitend naar z’n werk

  • vitaal
  • 1 min leestijd
  • 02 december 2017

Anno nu is iedereen altijd bereikbaar. Dat weten wij als geen ander: bij DB+ verdienen we ons brood ermee. Maar maakt de balans tussen werk en privé wel wankel. Daarin spelen wij als werkgever een belangrijke rol. Hoe combineer je ambitie met een gezonde levensstijl? Wij doen dat met ons Vitaal programma. Waarom we dat doen leg ik in deze blog uit.

Kevin
van der Sande Leer Kevin kennen

Mezelf als voorbeeld

Het leven is een aaneenschakeling van fases. Leuke, maar ook minder leuke. Samenwonen, een gezin vormen, een dierbare verliezen of ziek worden bijvoorbeeld. En al die verschillende fases brengen uitdagingen met zich mee.

Voor mij is dat niet anders. Zo zat ik een aantal jaar niet zo lekker in mijn vel. Ik had geen idee hoe dat kwam. Een lange zoektocht leidde uiteindelijk naar coeliakie: een chronische ziekte die me dwong aan de slag te gaan met andere voeding.

Wereld van verschil

Hierdoor ging er een wereld voor mij open. Ik kreeg meer energie en voel me nu kiplekker. Dat de juiste voeding en meer beweging zo veel verschil konden maken! Daar moest ik meer over weten.

Van artikelen tot workshops over voeding en mindset: ik dompelde me helemaal onder in het onderwerp. En omdat ik er zoveel aan had, vertelde ik erover aan mijn collega’s. Ook zij gingen ermee aan de slag. En ook voor hen werkte het goed. Zo is ons Vitaalprogramma begonnen.

Massaal vitaal

Medewerkers zijn gemiddeld 40 uur per week op de werkvloer te vinden. Vrij veel dus. Ik zie het dan ook als mijn taak om hier een fijn klimaat te scheppen. Een omgeving waarin het medewerkers makkelijk wordt gemaakt om werk en privé in balans te krijgen. En te houden.

Als werkgever kan je hierin veel voor hem of haar betekenen. Want hoe mooi is het als jij medewerkers helpt om zich verder te ontwikkelen als persoon?

Hoe wij ons Vitaalprogramma handen en voeten geven lees je in het blog Vitaliteit is een vliegwiel.

Kevin van der Sande

Vragen?

laat het Kevin weten

Interessant?

laat het anderen weten

Kennissessie Vitaal

Vitaalprogramma voor jouw medewerkers? Met deze kennissessie ben je in 2 uur bijgepraat over de do's en don'ts rondom een Vitaalprogramma.

Meld je aan