ISDN stopt. Dit zijn de MKB alternatieven

  • ISDN
  • 2 min leestijd
  • 04 januari 2019

Per 1 september stopt ISDN. Je kunt dan niet meer bellen of gebeld worden. Het is gelukkig nog geen september. Maar het is wel de hoogste tijd om de ISDN alternatieven voor het MKB te bekijken. Zo ben jij straks in ieder geval nog wel bereikbaar. Hulp nodig? Laat het weten en wij nemen contact met je op.

De ISDN alternatieven op een rij

Optie 1 : VoIP / cloud telefonie

De eerste optie van de ISDN alternatieven is VoIP, hosted telefonie of cloud telefonie. Geef het beestje een naampje. Hoe het werkt? Dat leggen we je graag uit. Je hebt je bedrijfspand. Je maakt nu nog gebruik van een ISDN lijn maar die verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt een internetverbinding. Hiermee maak je een connectie met de telefooncentrale. Deze telefooncentrale staat niet meer op locatie, maar in een datacenter bij bijv. KPN of Vodafone. Het mooie aan cloud telefonie is dat je ook je mobiele telefonie kunt koppelen in dezelfde omgeving. Hierdoor kun je je mobiele toestel ook gebruiken als vaste telefoon.

Heb je dit allemaal nodig? Misschien niet. Je kunt per medewerker bepalen welke functionaliteiten er nodig zijn. Een vast toestel, een mobiel toestel of een combinatie van beide. Leuke bijkomstigheid: als je deze producten en diensten combineert krijg je een extra korting. Lekker toch? Lees alles over cloud telefonie in onze whitepaper. Download de whitepaper. 

Voordelen van VoIP

  • Betere gesprekskwaliteit
  • Besparen op kosten
  • Per medewerker bepalen welke functionaliteiten er nodig zijn
  • Voor een vast bedrag per maand
  • Flexibele en schaalbare oplossing

Optie 2: behoud de huidige telefooncentrale

Je hebt nog een piepjonge telefooncentrale staan die je nog niet de deur uit wilt doen. Geen probleem! In dat geval sluiten we een kastje aan op je telefooncentrale. Dit kastje zet de signalen om in signalen die wel worden ondersteund. Zo kun je voorlopig nog even gewoon gebruik blijven maken van je oude vertrouwde telefooncentrale.

Optie 3: vast mobiel integratie

We kunnen er voor zorgen dat je vaste telefoonnummer op je mobiel binnenkomt. Hierdoor blijf je gewoon bereikbaar op je oude vertrouwde telefoonnummer. Jouw voordeel: geen telefooncentrale, geen vast toestel en geen internetlijn meer.

Cloud telefonie in een whitepaper

80% van het bedrijfsleven stapt over op Cloud telefonie. Een oplossing die je zeker onder de loep wilt nemen. Met deze whitepaper helpen we je graag een handje in de oriëntatie en nemen we je mee in een aantal belangrijke aandachtspunten.

Whitepaper cloud telefonie aanvragen

Waarom stopt ISDN?

Om je de beste telefoondiensten aan te kunnen bieden heeft KPN besloten om na 28 jaar te stoppen met ISDN. ISDN wordt volledig vervangen door internetbellen, ook wel bekend als VoIP, hosted telefonie of cloud telefonie. Geef het beestje een naampje. De overstap hoeft niet complex te zijn en de ISDN alternatieven bieden je gelukkig ook wat mooie voordelen. Hulp nodig? Laat het weten en wij nemen contact met je op.

Belangrijk: kijk wat er nog meer op je ISDN verbinding draait

Veel bedrijven hebben ook andere toepassingen draaien op de ISDN verbinding. Denk hierbij aan alarm, deurintercom, lift, fax etc. Contact deze leveranciers alvast en bespreek welke oplossing zij kunnen bieden ter vervanging van ISDN.

Interessant?

laat het anderen weten