Klantcase | Verwater: 5G helpt Verwater

Samen met KPN hebben wij een mooie primeur te pakken. Eentje om trots op te zijn! Wij hebben namelijk de eerste Enterprise 5G oplossing van Nederland geleverd bij Verwater. Waarom? Verwater heeft bij veel van hun locaties beperkt toegang tot internet. Dankzij de 5G router is dit verleden tijd. Ze bekijken nu supersnel 3D tekeningen van opslagtanks en 4K videobeelden van drone-inspecties.

Sven Groeneveld, Accountmanager bij DB+ vertelt: “We staan hier vandaag omdat we een testopstelling voor Verwater hebben gerealiseerd. Een testopstelling op basis van 5G om de connectiviteit en bereikbaarheid op deze locatie te verbeteren. 

Beperkte toegang tot internet op locatie

Tom Raeymakers, ICT Manager van de Verwater Group legt uit Als Verwater zijn wij werkzaam in de petrochemie. Op ICT-vlak lopen we hier vaak tegen de uitdaging aan dat er beperkte toegang is voor internet op die locaties, omdat er niet gegraven mag worden en er geen mogelijkheid is voor glasvezel of klassieke internetbekabeling. Zo zijn we vaak toegewezen op het huidige 4G-netwerk. 5G zou een mooie oplossing voor ons zijn, omdat we dan de mogelijkheid hebben om veel bandbreedte aan te bieden naar onze mensen op de werven en daarnaast ook nog wel de flexibiliteit hebben van een 4G-netwerk. Nog een voordeel van 5G? Dat je in een heel korte tijd een locatie kunt opzetten die volledig voorzien wordt. 

Verwater

Op locatie kunnen we nu de 3D-tekeningen van de tanks en de inspectiebeelden in 4K bekijken

Partnership KPN en DB+

Roel Helleman, Commercieel Directeur bij DB+ vertelt meer over het partnership met KPN. “We zijn Strategisch Partner bij KPN en daarmee hebben we een heel hecht partnership. Dat betekent ook dat we bijvoorbeeld in een vroeg stadium al betrokken worden bij nieuwe ontwikkelingen. Denk dan bijvoorbeeld aan waar we hier vandaag voor bij Verwater zijn, namelijk 5G. En dat heeft weer als voordeel dat wij daar ook op in kunnen spelen bij klantvragen die daarop aansluiten. Zoals vandaag bij Verwater. Wat hebben we gedaan? We hebben vandaag 5G geïnstalleerd waardoor de bandbreedte tot 100 keer sneller is geworden. Het is heel speciaal om de eerste 5G-oplossing qua bandbreedte in Nederland op te kunnen leveren.  

 

KPN Strategisch Partner

Tom: “Dit geeft de mogelijkheid voor onze werkvoorbereidersmensen die werken aan de tanks om 3D-tekeningen van de tanks, inspectiebeelden in 4K volledig te gaan bekijken hier op deze locatie.  

De hele klantcase bekijken?

Bekijk de video