Quiz: Veiligheid & Beheer

  • beheren
  • 2 min leestijd
  • 21 maart 2019

Doe de quiz en test jouw kennis!

Hoe goed is jouw kennis op het gebied van veiligheid en beheer? Test je kennis met deze quiz. Naast het antwoord laten we je na elke vraag met interessante feiten zien waarom dit zo’n belangrijk item is en vertellen we je waar je op zou moeten letten. Veel succes!

De veiligheid en beheer van bedrijfsinformatie is een hot topic. Niet voor niets, want regelmatig hoor je in het nieuws dat er bedrijfsinformatie op straat ligt… Letterlijk op straat: kwijtgeraakte USB sticks, gestolen mobiele telefoons en laptops in taxi’s. Maar denk ook aan gehackte bedrijven. Vaak weet een organisatie niet eens dat ze gehackt zijn. Hoe staat het met jouw kennis omtrent dit gebied?

Hoe beheer je bedrijfsinformatie op mobiele devices?

Maak kennis met Mobile Device Management

Dat de smartphone het krantje op de Wc heeft vervangen, geeft aan dat het mobiele tijdperk op volle sterkte is. En geef de Wc-bezoeker eens ongelijk. Hoe ontspannend ook, voor jou als IT manager brengt deze exponentiële groei van apparaten die verbonden zijn met internet een uitdaging met zich mee op het gebied van beheer en security. Komt het niet al vanuit eigen beweging om hier stappen in te nemen, dan is het wel de AVG wetgeving die je verplicht hier actie op te ondernemen. Gelukkig biedt Mobile Device Management uitkomst voor het centraal beheren van al je mobiele devices.

Wat is Mobile Device Management?

Met Mobile Device Management (MDM) beheer je mobiele devices zoals smartphones, tablets en laptops vanuit een centrale beheerportal. Via deze portal kan je policies afdwingen op de devices die in de MDM omgeving zijn opgenomen. Een hele mond vol, maar wat kan je allemaal beheren? Als we het kort samenvatten kan je:

  • devices op afstand vergrendelen en/of wissen. Bijv. bij verlies of diefstal;
  • beperkingen instellen voor bijv. roaming, cameragebruik en apps;
  • diverse zaken configureren zoals WiFi, VPN en e-mailaccounts;
  • programma-updates centraal uitrollen naar meerdere toestellen tegelijk.

Kennissessie Mobile Device Management

In 1,5 uur bijgepraat over Mobile Device Management (MDM). Wat is MDM? Waarom heb je MDM software nodig en hoe kan MDM bijdragen aan het veilig houden van je bedrijfsinformatie?

Schrijf je in!