Thuiswerken: welke mogelijkheden heb je?

Van Mexicaans biertje naar het meest gevreesde virus van de wereld. Het is een onwerkelijke tijd. Werkend Nederland werkt nu zoveel mogelijk thuis. Hoe blijven jouw medewerkers goed bereikbaar en welke veilige tools kun je hiervoor gebruiken? We zetten de opties voor je op een rijtje.

Meetings hoef je niet af te zeggen

Kies voor veilige collaboration tools

Ook als je niet bij elkaar op kantoor zit, kun je gewoon vergaderen met elkaar. Ja, als je Googlet zijn er genoeg gratis online tools om op afstand samen te kunnen werken. Maar aan het gebruik van zo’n tool kunnen wat risico’s kleven. Laten we Zoom eens als voorbeeld nemen. Misschien heb je al van deze gratis videobel-app gehoord want ze zijn de afgelopen weken vaker in het nieuws geweest. En dat waren niet al te positieve berichten. We lazen over het delen van data met Facebook, uitlekken van Windows wachtwoorden en e-mailadressen en op een Zoetermeerse school kon door foutief beheer porno gedeeld worden tijdens een online les. Allemaal situaties die je als bedrijf uit de weg wilt gaan. En dat doe je door te kiezen voor veilige collaboration tools. Hieronder een aantal initiatieven van partijen waar je van op aan kunt.

Gebruik het gratis vergadernummer van KPN

Ook als je geen KPN klant bent

Iedereen kan vanaf woensdag 18 maart gratis vergaderen via het KPN vergaderplatform. Het aanmaken van een vergadernummer is voor iedereen met een Nederlands mobiel nummer mogelijk, ook als je geen KPN klant bent. Het bellen naar een vergadernummer is ook mogelijk vanaf een vaste aansluiting. Als je het wilt gebruiken, dan vraag je hier je vergadernummer aan.

Goed om te weten: KPN heeft daarnaast besloten om mobiel bellen buiten de bundel naar Nederlandse nummers bij grootzakelijke klanten en KPN EEN klanten niet in rekening te brengen in deze periode (met uitzondering van 0800/0900-nummers).

Organiseer videomeetings

Je collega toch dichterbij dan je dacht

Met videomeetings kun je jouw collega’s of klanten gewoon zien en horen. Ook kun je bij veel tools samen chatten. Handig als je even snel wat wilt afstemmen zonder daar een hele mail aan te wijden.

Werk online samen

Een stapje verder dan alleen videoconferencing

Je kunt ook nog een stapje verder dan alleen videomeetings. Om succesvol samen te werken anno nu, is een samenwerkingstool bijna onmisbaar. Chat, online vergaderen, documenten online delen en bewerken, conference gesprekken voeren, schermen delen en overnemen etc.

Cisco Webex Teams is een tool die beide kan. Één veilige tool waar gebruiksvriendelijkheid voorop staat. En de komende periode wel heel aantrekkelijk voor de portemonnee.

Cisco heeft namelijk tijdelijk haar gratis Webex licentie uitgebreid met features, zodat klanten tijdens deze fase van het Corona virus zo goed mogelijk kunnen blijven werken op afstand. Interesse? We helpen je graag verder. Klik hier, vul de contactaanvraag in en we nemen contact met je op.

Eerst meer weten over Webex Teams? Klik hier.

Zo blijf je als bedrijf bereikbaar

Bizar is deze situatie wel. Aan de ene kant verzoek je je collega’s om thuis te gaan werken, aan de andere kant is jouw bereikbaarheid belangrijker dan ooit. Waarschijnlijk vragen veel klanten of leveranciers zich af hoe jouw dienstverlening verandert de komende weken. Hoe blijf je goed bereikbaar nu niet iedereen op z’n vaste stekkie zit?

1. Doorschakelen naar mobiel

Schakel de vaste bedrijfsnummers door naar mobiele nummers van je medewerkers. Dat moet zo gepiept zijn in je (cloud) telefooncentrale. Ben je klant bij DB+? Neem dan contact op met onze supportafdeling als doorschakelen niet lukt.

2. Vast en mobiel op één nummer bereikbaar

Heb je een cloud of hosted telefooncentrale? Dan kun je mobiele toestellen integreren met je telefooncentrale. Hierdoor is je mobiele toestel een volwaardig onderdeel van de telefooncentrale. Voor de echte IT’er beter bekend als vast mobiel integratie. Je bent hierdoor vast en mobiel op één enkel (vast) nummer bereikbaar en belt via één (vast) nummer uit. Handig als je jouw (privé) mobiele nummer niet wilt delen met zakelijke relaties maar toch thuis bereikbaar wilt blijven. Dacht je hier al over na, dan is dit het een mooi moment om hier gebruik van te maken.

Veilig werken is nog steeds belangrijk

Tuurlijk bied je ook de mogelijkheid om thuis te werken aan je collega’s. Maar dan wel via een VPN verbinding zodat er een veilige verbinding is tussen de laptop van je medewerker en je bedrijfsnetwerk. Denk er ook aan dat je op alle laptops goede antivirussoftware hebt draaien zodat alle devices maximaal beschermd zijn tegen virussen en malware.

Thuiswerken door corona?

Iedereen wordt geadviseerd om thuis te werken. Maar heb je wel de tools om normaal je werk te doen? We helpen je graag een handje.

Lees meer