Samen door

Na de fusie met Venéco konden we je al één slim ecosysteem aanbieden voor al jouw telecom- en IT-oplossingen. En met de overname van IO4U is hier nog een specialisme bijgekomen: informatiebeveiliging en compliance.

‘Alles beschermen is niets beschermen’. Dat is de grondgedachte achter informatiebeveiliging. In een gedigitaliseerde wereld kun je niet alles beveiligen. Daarom moet je intelligent en rationeel bepalen waar de belangrijkste informatie van je organisatie ligt en dáár je beveiliging optimaliseren. Na de fusie met Venéco konden we je al één slim ecosysteem aanbieden voor al jouw telecom- en IT-oplossingen. En met de overname van IO4U is hier nog een specialisme bijgekomen: informatiebeveiliging en compliance. Zo kunnen we je helpen bij alle ICT vraagstukken: van strategisch denken tot technisch uitvoeren en beveiligen.

Over IO4U

Al ruim 30 jaar adviseert IO4U organisaties hoe zij bedrijfsvoering en ICT op elkaar aan kunnen sluiten. Vaak worstelen bedrijven met de hoeveelheid data, processen en systemen binnen de organisatie. De technische complexiteit groeit, waardoor de cyberveiligheidsrisico’s toenemen. Bovendien wordt wet-en regelgeving steeds ingewikkelder. Daarbovenop komt de vraag: welke data beveiligen we en waarom? IO4U begeleidt dit volledige (denk)proces over informatiebeveiliging en verankert het in beleid.

Ondersteuning bij ICT-beleidsplan

Verschillende beveiligingsvraagstukken hebben uiteenlopende oplossingen. Zo is het beleid op het behalen van een ISO 27001-certificering anders dan als je compliant wil zijn aan bepaalde wet- en regelgeving. En verschilt beleid op imagoschade van beleid op het beschermen van je intellectueel eigendom. Logisch. Maar hoe houd je de impact beperkt, mocht het tóch mis gaan? Dit alles leg je vast in een ICT-beleidsplan.

Specialisatie van IO4U is:

  • opstellen van IT en Informatiebeveiliging beleid;
  • risicoanalyses;
  • uitvoeren van interne audits;
  • optimaliseren van IT-beveiligingssysteem met bijbehorende processen.

De risico's boven tafel

Vaak zitten cyberrisico’s in je dode hoek. Je ziet ze nét niet scherp genoeg, totdat het te laat is. De methodiek kent een duidelijk stappenplan waarbij IO4U de organisatie of het bestaande beleid grondig doorlicht op risico’s. Zijn die in kaart? Dan pakken ze samen met jou door en komen ze tot een evenwichtige situatie waarbij risico’s en maatregelen tegen cybercrime worden opgenomen in een beheercyclus.

Sterk in duidelijke visualisatie

ICT bestaat uit complexe architectuur die – als je wat verder van de materie afstaat – lastiger te begrijpen is. Daarom brengt IO4U proactief mogelijke incidentscenario’s en relevante beheers- en beschermingsmaatregelen tot leven met duidelijke visualisatie. De verbanden tussen risico en maatregel wordt hiermee begrijpelijk voor iedere stakeholder. Ook als je wat minder kaas gegeten hebt van ICT.

Meer weten over informatiebeveiliging en compliance? Kijk dan op de website van IO4U.

Factsheet Cybersecurity Review

Welke risico’s zijn reëel voor je organisatie? Als dat helder is, kun je een passende beveiliging voor cyberrisico's binnen jouw organisatie inzetten. Met de Cybersecurity Review van IO4U heb je deze informatie duidelijk op een rijtje.

Lees meer over de Cybersecurity Review van IO4U