Apple DEP

Met Apple DEP is de tijd dat nieuwe mobiele devices uitrollen voor een hoop ergernis en kostbare tijd zorgt voorbij. We laten je de verschillen zien van een wereld met en zonder Apple DEP.

Neem contact met mij op

De voordelen van Apple Device Enrollment Program (DEP)

...een wereld van verschil

Beste IT Manager, de tijd dat nieuwe mobiele devices uitrollen zorgde voor een hoop ergernis en kostbare tijd is voorbij. Met Apple DEP rol je nieuwe devices eenvoudig en snel uit. Naast tijdswinst zorgt Apple DEP ook voor beter beheer. Om een goed beeld te krijgen waar de grote verschillen zitten hebben we beide situaties even naast elkaar gezet. Een wereld zonder en een wereld met Apple DEP.

1. Aanschaf

Voor Apple DEP: Voor de aanschaf van Apple devices kan je zo’n beetje overal terecht. Een goede balans in prijs en service staat centraal.

Na Apple DEP: Om gebruik te maken van Device Enrollment moet je een DEP device aanschaffen. Dit kan alleen bij de hiervoor geautoriseerde kanalen van Apple. DB+ is zo’n partner.

2. Apple ID

Voor Apple DEP: Op ieder device logt de gebruiker in met zijn of haar eigen Apple ID. Hierdoor kan het geen onderdeel worden van een zakelijke admin omgeving van Apple.

Na Apple DEP: Op voorhand maken we een Apple Enrollment account aan voor jullie organisatie. We koppelen de Apple Devices aan dit account, zodat deze allemaal een ‘bedrijfsmatige’ Apple ID hebben. Hiermee heb je als IT supervisie over de devices en kan je ze centraal beheren.

3. Installatie MDM

Voor Apple DEP: Voor elke toestel voer je handmatig de credentials in. (een hip IT woord voor gebruikersnaam en wachtwoord). Vervolgens stel je per toestel de settings in. Als het bedrijf beschikt over MDM, zet IT vervolgens op elk toestel handmatig de MDM app. Vervolgens kunnen de settings naar de iPhone gepushed worden.

Na Apple DEP: De gebruiker haalt het toestel op bij IT, voert die befaamde credentials in en het toestel installeert zichzelf in een paar stappen. De koppeling met de MDM server maakt IT op voorhand in de Apple Enrollment Portal. Hierdoor installeert de app zich automatisch.

4. Supervisie

Voor Apple DEP: Eenmaal geïnstalleerd kan je als IT het toestel beheren. De beperking is alleen dat de gebruiker net zo gemakkelijk zelf weer de MDM app eraf kan halen. Daar gaat je beheer. En reken maar dat dit gebeurt. Onderschat namelijk niet de weerstand die kan ontstaan bij het introduceren van MDM.

Na Apple DEP: Met enrollment heb je supervisie over de toestellen. Een gebruiker kan de zakelijke apps niet verwijderen. Daarnaast kan je ook de prive apps beheren indien nodig. Denk bijvoorbeeld aan Chinese flashlight app die liever niet op een toestel wilt vanwege security issues.

5. Diefstal, toestel kwijt etc.

Voor Apple DEP: We gaan er even vanuit dat de MDM app nog op het toestel staat. Bij diefstal of verlies kan je het toestel beheren. Dit kan alleen als de functie ‘zoek mijn iPhone’ aan staat. Dit heb jij niet in de hand, omdat je geen supervisie hebt. Dan nog iets anders. Een medewerker gaat weg. Als je voor het vertrek niet de juiste settings kiest, zorgt Apple lock ervoor dat je het toestel niet opnieuw kan inzetten. Hiervoor je de credentials nodig van de ex-werknemer.

Na Apple DEP: Kwijt, diefstal of een medewerker weg? Je bent volledig in control, omdat je supervisie hebt. Als organisatie beschik je over een ‘company’ Apple ID, waardoor je geen last hebt van een Apple lock. Je kunt een toestel hierdoor gemakkelijk opnieuw inzetten. Ook bij diefstal ben jij niet meer de tactloze IT’er die naast alle zakelijke gegevens, zonder pardon alle vakantie- en babyfoto’s wist. Je wist puur de noodzakelijke zakelijke gegevens. Jij blij, medewerker blij.

Voor welke organisaties is Apple DEP geschikt?

DEP is in het bijzonder geschikt voor organisaties waar:
• een substantieel aantal medewerkers (gaat) werken met mobiele Apple-apparaten: iPhone, iPad en Mac
• de mobiele apparaten eigendom zijn van de organisatie
• veiligheid en privacy voorop staan
• applicaties uniform beschikbaar dienen te zijn
• het belangrijk is dat de organisatie toezicht heeft op het gebruik

Meer weten over Apple DEP

Wij rollen onze devices zelf uit op basis van Apple DEP. Onze collega’s laten je graag met eigen ogen zien hoe dit werkt. Klik hier, laat je gegevens achter en we nemen contact met je op. Uiteraard kan je ook rechtstreeks contact opnemen met Patrick, Joey of Melanie.

Meer weten over Apple oplossingen?

Wil je meer informatie ontvangen over de Apple oplossingen die wij kunnen leveren? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op!

Meer weten over Apple