KPN Things: IoT van KPN

Met het Internet of Things (IoT) worden apparaten verbonden met het internet en data gegenereerd. KPN Things, de IoT-oplossing van KPN biedt vele toepassingen.

Controleer je dekking

Grip op IoT-oplossingen

Zo kun jij je richten op je business

De wereld wordt steeds digitaler. Niet alleen mensen, maar ook apparaten zijn steeds meer verbonden. Denk aan machines, auto’s, koelkasten maar ook aan landbouwgronden, dijken en gebouwen. Met het Internet of Things (IoT) worden apparaten verbonden aan het internet en data gegenereerd. Die data levert een grote hoeveelheid nieuwe informatie op die nuttig kan zijn voor je organisatie. Denk aan inzicht in het huidige gebruik of proces, maar ook aan voorspellingen over gebruik in de toekomst.  

KPN Things

Internet of Things van KPN

Het Internet of Things genereert een schat aan informatie waarmee je je bedrijfsprocessen slimmer, efficiënter en sneller kunt maken. Klinkt mooi, maar met IoT aan de slag gaan is toch voor veel organisaties een uitdaging. Want hoe integreer je IoT in je organisatie? Hoe zorg je voor een betrouwbare verbinding, veilige dataopslag en voldoende inzicht in de data en apparaten? En hoe zorg je dat IoT-oplossingen toekomstbestendig zijn? KPN Things biedt een flexibel totaalpakket waarmee je alle IoT-oplossingen snel, eenvoudig en zorgeloos inricht en beheert. 

De vier bouwblokken van KPN Things

KPN Things, de IoT-oplossing van KPN is een modulaire dienst. Van hardware tot connectiviteit en datamanagement, waarmee je eenvoudig je IoT-oplossingen ontwikkelt en beheert.  

 • Hardware
  KPN heeft geselecteerde devices waarmee je op afstand kunt monitoren en aansturen. Het aansluiten van eigen devices op KPN Things is ook mogelijk. 
 • Connectiviteit
  Afhankelijk van de hoeveelheid data, energieverbruik en locatie kun je gebruik maken van de volgende IoT-netwerken: LoRa, LTE-M of M2M.  
 • Datamanagement
  Beheer je eigen IoT data-keten en maak optimaal gebruik van de gegenereerde data in je eigen cloud of IT-omgeving.  
 • Applicaties
  Je kunt met de gegenereerde data aan de slag door gebruik te maken van standaard- of maatwerkapplicaties of je data laten landen in je (cloud) applicatie.  

Wat zijn de voordelen van IoT?

 • Efficiënter werken
  Bespaar tijd en kosten door bedrijfsprocessen slimmer te maken
 • Betere klantrelatie
  Gebruik informatie uit je processen of producten om meer contact te hebben met je klanthen een betere service te bieden en te ontzorgen. 
 • Duurzame kansen
  Door bedrijfsprocessen slimmer in te richten kun je efficiënter omgaan met energie en middelen. 
 • Nieuwe businessmodellen
  Met het inzetten van Internet of Things kun je nieuwe oplossingen/businessmogelijkheden creëren die tot nu toe onmogelijk leken. 

Controleer je dekking

Benieuwd hoe het zit met de IoT netwerken in jouw omgeving? Vraag de postcodecheck aan. Wij controleren de dekking voor je en nemen contact met je op.

Vraag de postcodecheck aan

Relevante artikelen

Wat is IoT