Vodafone Calling in Office 365

Met de cloudoplossing Vodafone Calling in Office 365 koppel je vaste telefonie aan Microsoft Teams, waarbij iedere gebruiker een eigen telefoonnummer krijgt. Lees hier meer over Vodafone Calling in 365.

Meer info over bellen via Microsoft Teams

Thuiswerken en op afstand samenwerken is niet meer weg te denken uit je werkdag. Om slim en efficiënt te kunnen samenwerken, zijn er verschillende collaboration tools op de markt. Overweeg je om voor Microsoft Teams te kiezen? Dan is het goed om te weten dat je ook je telefonie aan Teams kunt koppelen via Vodafone Calling in 365.

Vodafone Calling in 365 in het kort

Vaak hebben bedrijven naast een collaboration tool nog vaste en mobiele abonnementen om telefonisch goed bereikbaar te zijn. Met Vodafone is dat niet meer nodig. Met de cloudoplossing Vodafone Calling in Office 365 koppel je vaste telefonie aan Office 365, waarbij iedere gebruiker een eigen telefoonnummer krijgt. Medewerkers communiceren dan voortaan via één tool. Of ze willen bellen, chatten, bestanden delen of een videocall organiseren. Microsoft Teams is het kanaal. Zo beschikken jouw collega’s over een geïntegreerde werkplek inclusief een vast Vodafone nummer, of ze nu op kantoor zijn of onderweg. Het enige wat je nodig hebt is een goed bedrijfsnetwerk en internetverbinding. Er is geen hard- en/of software meer nodig op locatie. En ingewikkelde infrastructuur implementaties zijn hierdoor ook verleden tijd.

Altijd telefonisch bereikbaar

Altijd? Ja, echt altijd telefonisch bereikbaar. Misschien gebruik je al een vast-mobiel integratie om op je vaste en mobiele telefoon via één nummer bereikbaar te zijn. Als je Microsoft Teams gebruikt, kun je ook via die tool bellen. Vodafone Calling in 365 integreert namelijk je vaste nummer met Microsoft Teams. Dat betekent dat je ook vanuit Teams belt en gebeld wordt met je (huidige) Vodafone-nummer. Waar je ook bent en op welk apparaat je ook werkt; je bent op hetzelfde nummer bereikbaar.

Meer gemak voor IT-beheerders

Vodafone vermindert de complexiteit bij het onderhouden van een vast telefonienetwerk. Je krijgt een volledig beheerde connectie met Office 365, met behoud van het eigen nummerabonnement. Hiervoor heb je alleen een goed bedrijfsnetwerk en internetverbinding nodig. Als IT-beheerder krijg je toegang tot een User Management Portal waarmee je zelf de juiste tools hebt voor centraal beheer van de gebruikersinstellingen. Dit versimpelt het op- en afschalen van gebruikers, het toewijzen van nieuwe telefoonnummers aan gebruikers en configuratie van Microsoft Teams.

99,9% beschikbaarheid

Omdat de infrastructuur van Vodafone Calling in Office 365 redundant is uitgevoerd, kan 99,9% beschikbaarheid worden gegarandeerd. Wanneer er tocheen storing plaatsvindt of wanneer de cloud niet toegankelijk is, biedt Vodafone Emergercy Routing aan: hiermee is jouw bedrijf altijd telefonisch bereikbaar en dit verbetert bedrijfscontinuïteit.

De belangrijkste voordelen op een rij

 • Echt altijd en overal bereikbaar
  Met Vodafone Calling in 365 voeg je vaste telefonie toe aan Microsoft Teams, zodat je echt altijd en overal bereikbaar kunt zijn.
 • Aantrekkelijke tarieven
  Een vast bedrag per maand en kosteloos onderling bellen tussen vast en mobiel via Vodafone.
 • Flexibiliteit
  Kies voor afkoop op organisatieniveau of betaal op basis van verbruik voor je vaste verkeer nationaal en naar de EU.
 • Eenvoudiger IT-beheer
  Geen hard –en/of software nodig bij jou op locatie. Alle benodigde infrastructuur beheert en ondersteunt Vodafone.
 • Gemak voor de IT-beheerder
  Als IT-beheerder heb je toegang tot de User Management Portal. Hier beheer je Microsoft Teams gebruikers centraal. Regel in deze omgeving makkelijk het op- en afschalen van gebruikers en het toevoegen van nieuwe telefoonnummers.
 • Slimmer samenwerken
  Door telefonie te koppelen aan Microsoft Teams hebben medewerkers één centrale tool waarmee ze het meeste werken. Niet meer honderden keren per dag schakelen tussen verschillende applicaties maar één overzichtelijk interface waarmee je toegang hebt tot alle relevante informatie voor jouw functie.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is geïntegreerd in Office 365 en brengt in één hub alles samen wat een team nodig heeft: chatten en threaded conversaties (zowel 1 op 1 als in groepsverband), vergaderingen en videoconferenties, bellen, inhoudelijke samenwerking met de kracht van Microsoft 365-applicaties.

De belangrijkste voordelen van Microsoft Teams op een rij

 • Alles in één Digitale Werkplek;
 • Te integreren met allerlei applicaties, zoals SharePoint, OneNote, Skype for Business, Word, Excel, Trello, en PowerPoint;
 • Chatfunctie zorgt voor korte lijntjes en effectievere communicatie. Dit verhoogt de productiviteit van jouw werknemers en collega’s;
 • Microsoft werkt vanuit één van de veiligste clouds ter wereld. Met Teams werk je veilig online én voldoet jouw bedrijf aan de AVG-voorwaarden;
 • Met Vodafone Calling in 365 voeg je vaste telefonie toe aan Microsoft Teams, zodat je echt altijd en overal bereikbaar kunt zijn.

Vodafone Calling in Office 365

Samenwerken en bellen vanuit één tool: Microsoft Teams. Dat kan met Vodafone Calling in 365. In dit whitepaper vind je meer info en waardevolle FAQ's.

Download de whitepaper

Veelgestelde vragen over bellen met Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een collaboration tool waarmee je slimmer en makkelijk op afstand kunt samenwerken. Teams brengt in één hub alles samen wat een team nodig heeft: chatten en threaded conversaties, vergaderingen en videoconferenties, bellen en de inhoudelijke samenwerking in Microsoft 365 applicaties, van Outlook en Word tot Excel, Skype for Business, Trello en Sharepoint.

Wat kost Bellen via Teams?

Om te kunnen bellen via Microsoft Teams heb je minimaal één E1 licentie nodig. Daarnaast heb je voor gebruikers Business Voice of een Microsoft Phone Systems licentie nodig. Welke van de twee is afhankelijk van het type Microsoft 365 of Office 365 abonnement. Phone Systems is standaard onderdeel van Microsoft 356 E5 of Office 365 E5. Heb je een andere 365 licentie? Dan voeg je Business Voice of Phone Systems toe als add-on.

Kan ik bellen met Teams inrichten voor een deel van het bedrijf?

Ja, dit is mogelijk. Bijvoorbeeld in combinatie met KPN EEN MKB of Vodafone One Net.

Wat gebeurt er met Skype for Business Online?

Voor Skype for Business Online valt het doek. En Microsoft Teams pakt het stokje over. Microsoft Teams wordt gezien als de vervanger van Skype voor Bedrijven. Al de Skype functionaliteiten komen (op den duur) in Microsoft Teams. Wil je een soepele migratie van Skype for Business Online naar Microsoft Teams? Laat het ons weten via 0174 31 60 60 of dit formulier.

Kan ik mijn analoge apparaten koppelen aan Microsoft Teams?

Ja, dat kan. Hoe precies ligt aan de koppeling met Teams en aan je huidige situatie. Daarom kunnen we er niks algemeens over zeggen. Wil je een uitgebreider antwoord? Neem dan contact op via 0174 31 60 60 of dit formulier.