IP-VPN

Met IP-VPN creëer je een beveiligd bedrijfsnetwerk op basis van het IP protocol. Hiermee omzeil je het openbare netwerk. Alle gebruikers op verschillende locaties werken met elkaar samen alsof zij op hetzelfde netwerk zitten.

VPN

Internet; de meeste van ons kunnen geen dag meer zonder. Hierdoor zijn veel mensen zich niet bewust dat het internet een ‘openbaar’ netwerk is. Je kunt dit vergelijken met een snelweg. Iedereen mag hier rijden, maar je bent wel zichtbaar. Als organisatie wil je echter dat je bedrijfsinformatie veilig blijft. Gelukkig kan dit met behulp van VPN.

V-P-N?

Laten we beginnen met de betekenis van deze lettercombinatie. VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Oftewel: Virtueel Privé Netwerk. Je kunt een VPN vergelijken met een tunnel waar de informatie doorheen gaat. Op deze manier kun je van buitenaf niet zien wat zich in de tunnel afspeelt. Zo wordt het mogelijk om bijvoorbeeld thuis toegang te krijgen tot de bedrijfsbestanden- en applicaties.

Maar wat is dan IP-VPN?

Een VPN en IP-VPN zijn als het ware hetzelfde. Een IP-VPN is echter in beheer bij één provider die end-to-end beheer heeft over de onderdelen van het netwerk. Daarnaast maakt IP-VPN gebruik van Multi Protocol Label Switching (MPLS). Dit betekent dat het openbare internet vermeden wordt en het internetverkeer de juiste proriteit krijgt. Op deze manier kan de provider garantie afgeven op de prestaties van het netwerk en wordt de beveiliging verhoogd.

Goed om te weten

Wij bieden uitsluitend IP-VPN aan van leveranciers met hoge kwaliteit verbindingen voor optimale stabiliteit. Dit zijn KPN en Vodafone.

Meer info over verbinden?

Wil je meer weten over de oplossingen om te verbinden? Laat het ons weten en wij nemen contact met je op!

Meer over verbinden