Bellen via Teams

Samenwerken en bellen via Microsoft Teams. Het kan via één tool als je je vaste telefonie integreert in Teams.

Lees het whitepaper

Bellen via Microsoft Teams met je vaste nummer

Telefonie binnen Microsoft Teams groeit hard. Je vindt veel van de functionaliteiten van een cloud telefooncentrale terug. Daarom is het zeker het overwegen waard om je vaste telefonie te integreren in Teams. Het fijne hieraan is dat werken een stuk overzichtelijker wordt. Voor gebruikers omdat ze merendeel werken binnen één oplossing. Voor de IT-afdeling omdat ze minder applicaties in beheer heeft. Een win-win situatie.

De mogelijkheden van bellen via Microsoft Teams

Zoals gezegd, werkt Microsoft hard aan de telefoniefunctionaliteiten binnen Teams. Hieronder kort een overzicht van de functies die nu beschikbaar zijn:

Gebruikersopties

 • Bellen, doorverbinden en in de wacht zetten
 • Doorverbinden, blind of met ruggespraak
 • Eigen bereikbaarheid instellen
 • Direct doorkiesnummer
 • Device switching tijdens gesprek via Call Park
 • Verschillende ringtones voor interne en externe gesprekken
 • Bellen via desktop, webbrowser, mobiele apps of IP devices (desktop telefoons, videosystemen)

Groepsopties

 • Wachtrij & huntgroep
 • Auto attendant (keuzemenu)
 • Music on hold
 • Tijdschema’s
 • Voicemail

Beheeropties

 • Geen hard –en/of software nodig bij jou op locatie.
  Alle benodigde infrastructuur beheert en ondersteunt Vodafone of KPN.

Voordelen van Teams bellen

Één tool

Één centrale tool voor gebruikers: samenwerken en bellen via Microsoft Teams.

Beheer

Efficiënter IT beheer vanwege minder applicaties

Compleet

Functionaliteiten van een volwaardige telefooncentrale

Altijd

Altijd op ieder device bereikbaar. Via desktop, browser, mobiele apps of IP devices.

Bellen met Teams: dit heb je nodig

Men neme een Microsoft licentie

Om te kunnen bellen via Microsoft Teams heb je natuurlijk een Microsoft licentie nodig. En dan eentje met Business Voice of Microsoft Phone Systems. Dit zijn de licenties van Microsoft waarmee de PBX (Private Branche Exchange) in de Microsoft cloud kan worden gebruikt. Welke van de twee is afhankelijk van het type Microsoft 365 of Office 365 abonnement. Phone Systems is standaard onderdeel van Microsoft 356 E5 of Office 365 E5. Heb je een andere 365 licentie? Dan voeg je Business Voice of Phone Systems toe als add-on.

Vaste telefonie integreren via Direct Routing

Als je de juiste Microsoft licenties hebt, dan is het een kleine stap om vaste telefonie te integreren. Via Direct Routing verbinden we Teams met het telefonienetwerk van jouw telecomprovider. Hierdoor kun je bellen en gebeld worden in Microsoft Teams. Bestaande telefoonnummers koppel je eenvoudig aan de Teams-clients van je medewerkers.

Met de inrichting van Microsoft Teams kunnen we de wachtrijmenu’s veel beter inrichten en is de managementinformatie beter inzichtelijk dan voorheen.” – Arnoud de Jong | UnameIT

Lees hier de klantcase van UnameIT

Starten met bellen met Microsoft Teams

via KPN of Vodafone

Wij kiezen voor sterke partners. Bepalende spelers in het landschap van zakelijke telefonie. Om te kunnen bellen via Microsoft Teams heb je zo’n partner nodig. Eentje met een goed netwerk en stabiele verbindingen.

Onze strategische partners zijn:

KPN: Bellen met Teams

Met KPN EEN koppel je via Direct Routing je vaste telefonie aan Microsoft 365 of Office 365. Hierdoor heb je echt een geïntegreerde werkplek met een vast KPN nummer en kan je altijd en overal werken. Zo communiceer je voortaan via één tool. Of je nu wilt bellen, chatten, bestanden delen of een videocall organiseren… Microsoft Teams is hét kanaal.

Naar KPN Bellen met Teams

Vodafone: Calling in Office 365

Bellen met Microsoft Teams via Vodafone is bellen via Vodafone Calling in Office 365. Via direct routing koppelt Vodafone je vaste telefonie aan Microsoft 365 of Office 365, waarbij iedere gebruiker een eigen telefoonnummer krijgt (of z’n bestaande nummer behoud). Het enige wat je nodig hebt is een goed bedrijfsnetwerk en internetverbinding. Er is geen hard- en/of software meer nodig op locatie. Onderling bel je gratis tussen vast en mobiel. De kosten voor de overige gesprekken kun je afkopen op organisatieniveau of betaal je op basis van gebruik voor het vaste verkeer nationaal en naar de EU.

Naar Vodafone Calling in Office 365

Receptiepost en Contact Center

Op zoek naar complexere telefoniefunctionaliteit zoals een receptiepost of een call center? Deze zijn op dit moment nog basic te noemen binnen Microsoft Teams. Daarom bieden we uitgebreide mogelijkheden via PeterConnects Receptionist en Cisco Webex Contact Center.

Naar PeterConnects Receptionist

Naar Cisco Webex Contact Center

Meer weten over bellen via Microsoft Teams?

Meer weten over de techniek achter de koppeling, de inrichting van call flows binnen Teams of het kostenplaatje?

Klik hier

Hoe werkt (video)bellen via Teams?

de Microsoft Teams Client

Ze zeggen wel eens: één beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus hoe ziet dat bellen via Teams er dan uit? Nou, zo:

De belangrijkste knoppen

 • Belmenu
  Alle telefoniefunctionaliteiten vind je in de menubalk onder de tab ‘Oproepen’.
 • Dialpad
  Ouderwets een telefoonnummer ‘draaien’ doe je via het dialpad.
 • Snelkeuzetoetsen-/groepen
  Via het snelmenu kun je contacten die je veel belt toevoegen, los of in een groep.
 • Gespreksgeschiedenis
  De contacten waar je een gesprek mee hebt gevoerd, zie je hier terug.
 • Beheerinstellingen
  Regels voor het beantwoorden van oproepen, instellen van de voicemail en doorverbindopties vind je onder de beheerinstellingen onder je profielfoto rechtsbovenin. Gebruikers kunnen deze zelf configureren.

Veelgestelde vragen over bellen via Microsoft Teams

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een collaboration tool waarmee je slimmer en makkelijk op afstand kunt samenwerken. Teams brengt in één hub alles samen wat een team nodig heeft: chatten en threaded conversaties, vergaderingen en videoconferenties, bellen en de inhoudelijke samenwerking in Microsoft 365 applicaties, van Outlook en Word tot Excel, Skype for Business, Trello en Sharepoint.

Wat kost Bellen via Teams?

Om te kunnen bellen via Microsoft Teams heb je minimaal één E1 licentie nodig. Daarnaast heb je voor gebruikers Business Voice of een Microsoft Phone Systems licentie nodig. Welke van de twee is afhankelijk van het type Microsoft 365 of Office 365 abonnement. Phone Systems is standaard onderdeel van Microsoft 356 E5 of Office 365 E5. Heb je een andere 365 licentie? Dan voeg je Business Voice of Phone Systems toe als add-on.

Kan ik bellen met Teams inrichten voor een deel van het bedrijf?

Ja, dit is mogelijk. Bijvoorbeeld in combinatie met KPN EEN MKB of Vodafone One Net.

Wat gebeurt er met Skype for Business Online?

Voor Skype for Business Online valt het doek. En Microsoft Teams pakt het stokje over. Microsoft Teams wordt gezien als de vervanger van Skype voor Bedrijven. Al de Skype functionaliteiten komen (op den duur) in Microsoft Teams. Wil je een soepele migratie van Skype for Business Online naar Microsoft Teams? Laat het ons weten via 0174 31 60 60 of dit formulier.

Kan ik mijn analoge apparaten koppelen aan Microsoft Teams?

Ja, dat kan. Hoe precies ligt aan de koppeling met Teams en aan je huidige situatie. Daarom kunnen we er niks algemeens over zeggen. Wil je een uitgebreider antwoord? Neem dan contact op via 0174 31 60 60 of dit formulier.