Vast-Mobiel integratie

Altijd en overal bereikbaar zijn. Maar dan wel op een efficiënte en gemakkelijke manier. Wil je daarnaast ook nog eens professioneel overkomen? Uiteraard, ook dat is geregeld!

Altijd en overal bereikbaar

De trend van de laatste jaren: Altijd en overal aan de slag kunnen. We willen met z’n allen mobiel kunnen werken, maar wel goed bereikbaar zijn. Met Vast-Mobiel integratie verdwijnen de grenzen tussen vaste en mobiele telefonie. Zo kun je het vaste nummer koppelen aan je mobiele toestel. Door de koppeling met de telefooncentrale krijgt het mobiele toestel dezelfde functionaliteiten als een vast toestel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om een gesprek in de wacht te zetten of door te verbinden. Waar je ook werkt, je bent gewoon mobiel bereikbaar op het vaste nummer.

Vast nummer op mobiel

Mis nooit meer een telefoontje, omdat je bereikbaar bent op één nummer. Ook bepaal je zelf of je op je mobiele telefoon uitbelt met het vaste nummer van kantoor of je mobiele nummer. Hiermee creëer je herkenbaarheid voor je klant en gemak voor jezelf. Daarnaast straalt een vast telefoonnummer professionaliteit uit richting klanten.

Wat biedt Vast-Mobiel integratie (VAMO)?

Met Vast-Mobiel integratie wordt het mogelijk om vaste en mobiele telefonie volledig te integreren en, minstens zo belangrijk, centraal te beheren in één omgeving. Het moet het liefst ook beheersbaar en overzichtelijk blijven. Met VaMo zijn medewerkers onder één nummer bereikbaar op zowel hun vaste als mobiele toestel, waar ze ook werken. Bovendien kunnen collega’s elkaar (en tussen vestigingen) gratis bellen met vaste én mobiele toestellen. En last but zeker not least, functies zoals doorverbinden, het adresboek van je organisatie en het bekijken van de oproepgeschiedenis zijn nu ook mobiel beschikbaar. Daarnaast kunnen collega’s zien of iemand (mobiel) in gesprek is of niet. Zo kan de situatie dat je iemand belt die al in gesprek is op zijn andere toestel in de toekomst vermeden worden. Scheelt weer een hoop kostbare tijd!

Werk en privé balans

Met de trend om altijd en overal te kunnen werken, verdwijnen ook de grenzen tussen werk en privé meer en meer. Vast-Mobiel integratie kan helpen om werk en privé beter te scheiden. Als het vaste nummer te allen tijde gecommuniceerd wordt als zakelijk nummer kan het mobiele nummer voor privédoeleinden worden gebruikt. Gaat de medewerker op vakantie? Het vaste nummer wordt doorgeschakeld naar een collega en de medewerker kan zijn mobiele nummer gewoon blijven gebruiken. Geen probleem!

Besparen op investeringskosten

Vast-mobiel integratie kan ook ingezet worden om het aantal (dubbele) toestellen (en/of profielen) te verlagen. Waarom zou je voor een medewerker 2 toestellen aanschaffen als hij met 1 toestel dezelfde functionaliteiten kan hebben?

Vast-Mobiel integratie introduceren

Vast-Mobiel integratie is een belangrijk onderdeel binnen de huidige Cloudoplossingen. KPN en Vodafone zijn sterke partners in deze wereld. Lees meer over de (totaal)oplossingen en hoe Vast-Mobiel integratie hierin is opgenomen:

De voordelen van Vast-Mobiel integratie nog even op een rij:

  • Je bent niet meer afhankelijk van een vaste werkplek;
  • Mobiel én vast telefoonnummer op mobiel en je kiest zelf met welk nummer je uitbelt;
  • Inzicht in de bereikbaarheid van je collega’s;
  • Je mobiele toestel maakt onderdeel uit van de telefooncentrale en beschikt over de functionaliteiten van een vast toestel;
  • Omdat je geen fysieke telefooncentrale nodig hebt, heb je lage investeringskosten.

Veelgestelde vragen over Vast-Mobiel integratie

Is mijn situatie geschikt voor Vast-Mobiel integratie (VAMO)?

Optimaal samenwerken en goed bereikbaar zijn met de modernste tools is niet meer alleen weggelegd voor grote organisaties. Ook voor kleinere organisaties is dit van wezenlijk belang. Vast-Mobiel integratie is vaak al interessant voor organisaties met enkele medewerkers. Zeker als er een centrale telefonist(e) is (of meerdere) of als een deel van de medewerkers regelmatig mobiel werkt of onderweg is. Ook kleine en middelgrote organisaties krijgen hierdoor nu de communicatiemiddelen in handen die eerder vooral grote multinationals hadden.

Kan ik Vast-Mobiel integratie ook combineren met mijn vaste telefooncentrale op locatie?

In dit geval blijft je eigen telefooncentrale gewoon op locatie draaien, maar de integratie met mobiele telefonie vindt plaats in het netwerk van je mobiele provider. Dat kan een goede optie zijn, bijvoorbeeld als heel recent geïnvesteerd is in een moderne eigen telefooncentrale. Een nadeel kan zijn dat er in de verbinding met mobiel een kleine vertraging ontstaat. Voor een passend advies, neem contact met ons op! Dan bekijken we met elkaar wat de best passende oplossing is.

Bekijk het webinar terug

Hoe kun je secure thuiswerken, blijven collega’s ook thuis goed bereikbaar en hoe zet je Microsoft Teams goed in om op afstand te kunnen samenwerken? In het webinar nemen we je mee in deze uitdagingen en bespraken praktische toepassingen die hier een antwoord op kunnen bieden.

Het webinar terugkijken