Mobile Device Management

Het aantal mobiele devices en de data die wordt verbruikt, groeit als kool. Dit levert een pittige uitdaging in het beheer en beveiliging. Lees hieronder hoe Mobile Device Management zorgt voor eenvoud in beheer.

Meer weten over MDM?

Maak kennis met Mobile Device Management

Dat de smartphone het krantje op de Wc heeft vervangen, geeft aan dat het mobiele tijdperk op volle sterkte is. En geef de Wc-bezoeker eens ongelijk. Hoe ontspannend ook, voor jou als IT manager brengt deze exponentiële groei van apparaten die verbonden zijn met internet een uitdaging met zich mee op het gebied van beheer en security. Komt het niet al vanuit eigen beweging om hier stappen in te nemen, dan is het wel de AVG wetgeving die je verplicht hier actie op te ondernemen. Gelukkig biedt Mobile Device Management uitkomst voor het centraal beheren van al je mobiele devices. Lees hieronder hoe Mobile Device Management jou kan helpen.

Dit beheer je met MDM

Met Mobile Device Management (MDM) beheer je mobiele devices zoals smartphones, tablets en laptops vanuit een centrale beheerportal. Dit doen wij met Intune of Meraki. Via de beheerportal kan je policies afdwingen op de devices die in de MDM omgeving zijn opgenomen. Een hele mond vol, maar wat kan je allemaal beheren? Als we het kort samenvatten kan je:

  • devices op afstand vergrendelen en/of wissen. Bijv. bij verlies of diefstal;
  • beperkingen instellen voor bijv. roaming, cameragebruik en apps;
  • diverse zaken configureren zoals WiFi, VPN en e-mailaccounts;
  • programma-updates centraal uitrollen naar meerdere toestellen tegelijk.

Zit je tijdens het lezen inmiddels instemmend ja te knikken? Lees dan hieronder verder.

Beveilig je zakelijke device

Je device beveiligen doe je door ‘Policies’ in te stellen in de portal. Hiermee regel je bijvoorbeeld beveiligingsinstellingen (pincode, encryptie) en toegang tot het bedrijfsnetwerk (WiFi, VPN). Ook configureer je applicaties zoals mail, agenda en contactgegevens.

Beveilig je mobiele e-mail

Er gaat nogal wat mail op een dag via je smartphone of tablet. Je wilt natuurlijk dat dit veilig gebeurt. Met MDM heb je de mogelijkheid bedrijfsmail te verwijderen van de smartphones of tablets. Dit bijvoorbeeld als iemand uit dienst treed of er een geschil is met een medewerker.

Beveilig je Apps

Met alle toepassingen van hierboven zijn je mobiele apparaten voorzien van security policies en  startklaar voor zakelijk gebruik. Maar hoe staat het met je Apps? Met MDM kan je bedrijfsapps beschikbaar stellen aan gebruikers en beveiligen volgens de wijze waarop jij dit eist.

Beveilig mobiele content

Met de AVG wetgeving is de veiligheid van data meer dan ooit een onderwerp van gesprek. Met Mobile Content Management (MCM) zorg je ervoor dat bedrijfsgegevens op een efficiënte en veilige manier beschikbaar worden gesteld op mobiele apparaten. Denk bijvoorbeeld aan documenten in fileshares of in Sharepoint die je dan mobiel kunt benaderen.

Beveilig BYOD

We zien regelmatig dat medewerkers hun eigen mobiele hardware willen gebruiken voor zakelijk gebruik. Met de inzet van Mobile Device Management, kan je ook deze hardware centraal beheren. Dit zonder verlies van privacy voor de eindgebruiker en met behoud van de gewenste veiligheidseisen van zowel de organisatie als de medewerker. Met de optie om selectief te wipen heb je de mogelijkheid bedrijfsgegevens te verwijderen. Dit uiteraard zonder dat je de privécollectie aan kattenfoto’s gelijk wist.

Mobile Enrollment: Vanuit de doos volledig geconfigureerd

Mobile Enrollment in combinatie met Mobile Device Management zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld een Apple of Samsung toestel op voorhand volledig kan configureren volgens het IT beleid. Hierdoor kunnen medewerkers bij een uitrol van nieuwe toestellen direct aan de slag. Maar hoe gaat dit in de praktijk? Door het automatiseren van device enrollment hoef je als IT niet meer alle apparaten fysiek in je handen te hebben om deze voor te bereiden. Als alle mobiele devices aan je MDM-server zijn gekoppeld, helpt de ingebouwde configuratie-assistent om de activering uit te voeren. Je kunt deze configuratie nog verder stroomlijnen door bepaalde schermen van het configuratieproces over te slaan. Dit alles biedt gemak, bespaart veel tijd en zorgt bovenal voor een veilige, goed beheerde mobiele omgeving.

Het Device Enrollment Program van Apple

Gebruik je Apple devices en is het tijd om de nieuwe devices uit te rollen binnen de organisatie? Dan kan het Device Enrollment Program (of lekker kort: Apple DEP) je helpen om grootschalige implementaties uitvoeren. Zoals het hoort bij mobile device enrollment regelt de IT-afdeling de configuratie op afstand zonder dat gebruikers hier één voor één voor langs moeten komen. Zodra gebruikers hun apparatuur activeren kun je accountinstellingen, apps en toegang tot IT-voorzieningen draadloos configureren. 

Lees hier meer over Apple DEP

Kennissessie Mobile Device Management

In 1,5 uur bijgepraat over Mobile Device Management (MDM). Wat is MDM? Waarom heb je MDM software nodig en hoe kan MDM bijdragen aan het veilig houden van je bedrijfsinformatie?

Schrijf je in!

+65

medewerkers

+2000

klanten

+37

NPS

85%

Customer Effort Score