Wat is IoT

Met het Internet of Things (IoT) kun je apparaten verbinden met het internet. Dit maakt onze omgeving slimmer en meetbaarder.

Controleer je dekking

Het Internet of Things

Een tandenborstel die verbinding maakt met je smartphone en tijdens het poetsen vertelt hoelang en op welke plekken er moet worden gepoetst. Een koelkast die een berichtje stuurt dat de melk op is of een printer dat aangeeft dat het een servicebeurt nodig heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos dankzij Internet of Things 

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen, zoals apparaten of machines, zijn steeds vaker verbonden met het internet en met elkaar d.m.v. het Internet of Things. Ze nemen taken van ons over, denken voor ons en kunnen gegevens uitwisselen. Handig? Jazeker! Het kan ons veel efficiency bieden. Met elkaar vormen ze het Internet der Dingen, oftewel het Internet of Things (IoT). 

Wat is het Internet of Things (IoT)?

Mensen hebben tegenwoordig overal handige tools voor. Thuis, in de auto, als ze aan het hardlopen zijn… dus waarom zouden we daar op het werk dan ook geen gebruik van maken? Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven die Internet of Things inzetten, doen dit om handmatige processen te optimaliseren. Of om nieuwe producten, diensten en businessmodellen mogelijk te maken. 

Het Internet of Things komt vandaag de dag bij veel bedrijven voorbij. Het Internet of Things maakt onze omgeving slimmer en meetbaarder. We spreken van een IoT oplossing wanneer er een combinatie wordt gemaakt tussen hardware, software en connectiviteit, met bijvoorbeeld als doel het optimaliseren van (business) processen, het aanboren van nieuwe markten met innovatieve technologie, in kaart brengen van datastromen, etc. 

Starten met IoT

Het succes van IoT is deels afhankelijk van een goed netwerk. Wij kiezen daarom voor sterke partners. Vodafone en KPN. Dit zijn bepalende spelers in het landschap van Internet of Things. Hoe jij kunt starten met IoT? Lees meer over de toepassingen van Vodafone en KPN.  

Wat zijn de voordelen van IoT?

Uit het onderzoek ‘IoT Spotlight Rapport 2020’ van Vodafone blijkt dat bedrijven de voordelen van het Internet of Things hebben gevonden.  

 • Hogere productiviteit
  50% ziet een hogere productiviteit als belangrijk voordeel van IoT
   
 • Nieuwe inkomstenstromen
  34% zegt te merken dat het Internet of Things direct voor nieuwe inkomstenstromen zorgt
   
 • Toename bestaande inkomsten
  Dankzij IoT nemen de inkomstenstromen toe met 24% 
   
 • Besparing in kosten
  Meer dan 50% van de bedrijven heeft de kosten gemiddeld met 21% terug kunnen brengen
 • Flexibiliteit
  84% voelt zich flexibeler dankzij de digitalisering en is in staat om andere dingen beet te pakken die voorheen niet konden

Controleer je dekking

Benieuwd hoe het zit met de IoT netwerken in jouw omgeving? Vraag de postcodecheck aan. Wij controleren de dekking voor je en nemen contact met je op.

Vraag de postcodecheck aan